Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Σούπα βελουτέ παντζάρι με γιαούρτι και γκοργκοντζόλα

Υλικά

  • 4-5 βολβούς παντζάρια 
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 100 γρ, γκοργκοντζόλα(προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών

Δημιουργία

  • Ξεφλουδίζουμε τους βολβούς παντζάρι και καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Κόβουμε στα 4 τα παντζάρια και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε το σκόρδο,το ζωμό λαχανικών,το αλάτι και το πιπέρι.
  • Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλύψουμε τα υλικά μας και τα βάζουμε να βράσουν.Συμπληρώνουμε κάθε τόσο νερό μέχρι να βράσουν και να μαλακώσουν τα παντζάρια.
  •  Όταν είναι έτοιμα κατεβάζουμε απ' τη φωτιά.Αλέθουμε με ένα μπλέντερ να γίνουν τα υλικά μας πουρές.
  • Βάζουμε την αλεσμένη σούπα πάλι στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε να  διαλυθεί. Άν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό.Δοκιμάζουμε στο αλάτι και στο πιπέρι μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε στο καθένα 1 κ.γ. γκοργκοντζόλα.
         Καλή μας όρεξη!

Tips

  1. Εάν δεν μας αρέσει η γκοργκοντζόλα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με φιλαδέλφια για μια πιο απαλή γεύση.
  2. Μπορεί να φαγωθεί και κρύα απ' το ψυγείο.Είναι πολύ δροσιστική για το καλοκαίρι.
  3. Αν έχετε φτιάξει κάποιον ζωμό λαχανικών,δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κύβο.Προτιμάμε τον δικό μας.