Υλικά
- 4-5 βολβούς παντζάρια
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 100 γρ, γκοργκοντζόλα(προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
Δημιουργία
- Ξεφλουδίζουμε τους βολβούς παντζάρι και καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Κόβουμε στα 4 τα παντζάρια και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε το σκόρδο,το ζωμό λαχανικών,το αλάτι και το πιπέρι.
- Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλύψουμε τα υλικά μας και τα βάζουμε να βράσουν.Συμπληρώνουμε κάθε τόσο νερό μέχρι να βράσουν και να μαλακώσουν τα παντζάρια.
- Όταν είναι έτοιμα κατεβάζουμε απ' τη φωτιά.Αλέθουμε με ένα μπλέντερ να γίνουν τα υλικά μας πουρές.
- Βάζουμε την αλεσμένη σούπα πάλι στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε να διαλυθεί. Άν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό.Δοκιμάζουμε στο αλάτι και στο πιπέρι μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε.
- Σερβίρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε στο καθένα 1 κ.γ. γκοργκοντζόλα.
Καλή μας όρεξη!
Tips
- Εάν δεν μας αρέσει η γκοργκοντζόλα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με φιλαδέλφια για μια πιο απαλή γεύση.
- Μπορεί να φαγωθεί και κρύα απ' το ψυγείο.Είναι πολύ δροσιστική για το καλοκαίρι.
- Αν έχετε φτιάξει κάποιον ζωμό λαχανικών,δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κύβο.Προτιμάμε τον δικό μας.