Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Χταπόδι ξυδάτο

Υλικά

  • 1 χταπόδι(όχι πολύ μεγάλο)
  • 250 ml ξύδι
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Δημιουργία

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι,το λευκό κρασί,το μισό ξύδι κι ένα φύλλο δάφνη.Προσθέτουμε νερό ίσα να καλυφθεί το χταπόδι.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και το αφαιρούμε απ' την κατσαρόλα.
  • Μόλις κρυώσει λίγο,το κόβουμε σε μικρές ροδέλες και το βάζουμε σε ένα σκεύος που να κλείνει.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύδι,το σκόρδο,το μαϊντανό,το κρεμμύδι,τη ρίγανη,το πιπέρι κόκκους,την υπόλοιπη δάφνη και ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και δοκιμάζουμε στο αλάτι.
  • Κλείνουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο.Αφήνουμε 1-2 μέρες να μαριναριστεί το χταπόδι.
  • Απολαμβάνουμε με λίγο ουζάκι,τσίπουρο ή κρασί.

Τips

  1. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας.
  2. Ελαιόλαδο και ξύδι βάζουμε όσο θέλουμε με βάση τα γούστα μας