Υλικά
- 1 χταπόδι(όχι πολύ μεγάλο)
- 250 ml ξύδι
- 250 ml λευκό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 3 φύλλα δάφνη
- 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Δημιουργία
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι,το λευκό κρασί,το μισό ξύδι κι ένα φύλλο δάφνη.Προσθέτουμε νερό ίσα να καλυφθεί το χταπόδι.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και το αφαιρούμε απ' την κατσαρόλα.
- Μόλις κρυώσει λίγο,το κόβουμε σε μικρές ροδέλες και το βάζουμε σε ένα σκεύος που να κλείνει.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύδι,το σκόρδο,το μαϊντανό,το κρεμμύδι,τη ρίγανη,το πιπέρι κόκκους,την υπόλοιπη δάφνη και ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και δοκιμάζουμε στο αλάτι.
- Κλείνουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο.Αφήνουμε 1-2 μέρες να μαριναριστεί το χταπόδι.
- Απολαμβάνουμε με λίγο ουζάκι,τσίπουρο ή κρασί.
Τips
- Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας.
- Ελαιόλαδο και ξύδι βάζουμε όσο θέλουμε με βάση τα γούστα μας