Υλικά
- 1,5 κιλό ντοματίνια
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. γλυκόζη
- 1 φύλλο αρμπαρόριζα ή λουίζα (προαιρετικά)
Δημιουργία
- Βγάζουμε τα κοτσάνια απ' τα ντοματίνια και τα πλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα προσπαθώντας να σπάσουμε τα ντοματίνια και να βγάλουμε τους χυμούς τους.
- Όταν έχουμε αρκετά υγρά στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε τη γλυκόζη και την αρμπαρόριζα.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο.
- Άν παρατηρήσουμε ότι αρχίζει να δένει παίρνουμε μια κουταλιά και την βάζουμε σε κρύο πιάτο.Το γυρνάμε κάθετα να δούμε πως κυλάει.Άν είναι σφιχτό και παχύρρευστο,σβήνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.
Tips
- Για περισσότερη γεύση χρησιμοποιούμε ντοματίνια βελανίδια.Είναι πιο δυνατά στη γεύση και πολύ αρωματικά.
- Άν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θρούμπι αντί για αρμπαρόριζα ή λουίζα.Θα μας δώσει λίγο πιο πικάντικη γεύση.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κανονικές ντομάτες.Απλά πρέπει να είναι ώριμες και να τις ζεματίσουμε σε καυτό νερό και να βγάλουμε τη φλούδα.Στα ντοματίνια η φλούδα δεν είναι σκληρή και δεν την καταλαβαίνουμε στο στόμα.