Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις(κοσκινισμένο)
- 600 ml γάλα
- 3 αυγά
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- λίγη ζάχαρη
- λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνι
Δημιουργία
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά,το ελαιόλαδο,το αλάτι,τη ζάχαρη και το γάλα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Αφήνουμε το μείγμα για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο απ' το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.
- Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε κι απ' τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.Προσέχουμε να αλείφουμε το τηγάνι μας πριν ψήσουμε κάθε κρέπα με ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Tips
- Αυτή η βάση είναι και για γλυκές και για αλμυρές κρέπες.
- Ανάλογα με το μέγεθος που έχει το τηγάνι προσαρμόζουμε την ποσότητα του μείγματος που ψήνουμε κάθε φορά.
- Οι κρέπες δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρές για να αποφύγουμε την έντονη γεύση που έχει το ζυμάρι.
- Μπορούμε να τις γεμίσουμε με οτιδήποτε.Με κιμά,με σπανάκι σοτέ και τυρί,ζαμπόν,μερέντα,φρούτα,μπισκότο...