Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ζύμη για κρέπες(βάση)

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις(κοσκινισμένο)
  • 600 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνι

Δημιουργία

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά,το ελαιόλαδο,το αλάτι,τη ζάχαρη και το γάλα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  • Αφήνουμε το μείγμα για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Αλείφουμε ένα  αντικολλητικό τηγάνι με λίγο απ' το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.
  • Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε κι απ' τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.Προσέχουμε να αλείφουμε το τηγάνι μας πριν ψήσουμε κάθε κρέπα με ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Tips

  1. Αυτή η βάση είναι και για γλυκές και για αλμυρές κρέπες.
  2. Ανάλογα με το μέγεθος που έχει το τηγάνι προσαρμόζουμε την ποσότητα του μείγματος που ψήνουμε κάθε φορά.
  3. Οι κρέπες δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρές για να αποφύγουμε την έντονη γεύση που έχει το ζυμάρι.
  4. Μπορούμε να τις γεμίσουμε με οτιδήποτε.Με κιμά,με σπανάκι σοτέ και τυρί,ζαμπόν,μερέντα,φρούτα,μπισκότο...