Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ατομικά κέικ με μήλο και κανέλα

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ. μπέικιν  πάουντερ
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 140 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 110 γρ. μέλι
  • 60 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 σφηνάκι λικέρ μήλο(προαιρετικά)
  • 130 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 αυγά
  • 2 μήλα πράσινα 
  • βούτυρο και αλεύρι για τα φορμάκια

Δημιουργία

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά μας και τη ζάχαρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ συγκεντρώνουμε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά.
  • Κόβουμε τα μήλα μας σε ψιλά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και προσθέτουμε τα μήλα. Ανακατεύουμε ίσα ίσα να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Γεμίζουμε τα φορμάκια μας μέχρι τα 3/4 και πασπαλίζουμε τα κέικ με λίγη μαύρη ζάχαρη.
  • Ψήνουμε για 15-18 λεπτά.

Tips


  1. Μπορούμε να κάνουμε και ένα μεγάλο κέικ αντί για ατομικά.
  2. Αν θέλουμε προσθέτουμε και ξηρούς καρπούς.
  3. Αν δεν έχουμε λικέρ μήλο βάζουμε ένα της αρεσκείας μας.
  4. Σαν κέικ δεν είναι πολύ γλυκό και μπορούμε να το συνοδεύσουμε
    και με παγωτό.