Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 πρέζες κανέλα
- 140 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 110 γρ. μέλι
- 60 γρ. γιαούρτι
- 1/2 σφηνάκι λικέρ μήλο(προαιρετικά)
- 130 γρ. ηλιέλαιο
- 2 αυγά
- 2 μήλα πράσινα
- βούτυρο και αλεύρι για τα φορμάκια
Δημιουργία
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά μας και τη ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ συγκεντρώνουμε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά.
- Κόβουμε τα μήλα μας σε ψιλά κομμάτια.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και προσθέτουμε τα μήλα. Ανακατεύουμε ίσα ίσα να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια μας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Γεμίζουμε τα φορμάκια μας μέχρι τα 3/4 και πασπαλίζουμε τα κέικ με λίγη μαύρη ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 15-18 λεπτά.
Tips
- Μπορούμε να κάνουμε και ένα μεγάλο κέικ αντί για ατομικά.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε και ξηρούς καρπούς.
- Αν δεν έχουμε λικέρ μήλο βάζουμε ένα της αρεσκείας μας.
- Σαν κέικ δεν είναι πολύ γλυκό και μπορούμε να το συνοδεύσουμε
και με παγωτό.