Υλικά
- 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι κονιάκ(προαιρετικά)
- 1 βανίλια
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Δημιουργία
- Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά,εκτός απ' το αλεύρι,μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.Η ζύμη μας πρέπει να μην είναι ούτε πολύ σφιχτή,ούτε πολύ υγρή.
- Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν(7-10 λεπτά περίπου).
Tips
- Δεν αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί γιατί θα μας τρίβεται όταν θα πλάθουμε τα κουλουράκια.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πορτοκαλάδα με ανθρακικό.Θα γίνουν πιο αφράτα.
- Επειδή τα φλιτζάνια διαφέρουν,ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.