Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ(προαιρετικά)
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Δημιουργία

  • Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά,εκτός απ' το αλεύρι,μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.Η ζύμη μας πρέπει να μην είναι ούτε πολύ σφιχτή,ούτε πολύ υγρή.
  • Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν(7-10 λεπτά περίπου).

Tips

  1. Δεν αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί γιατί θα μας τρίβεται όταν θα πλάθουμε τα κουλουράκια.
  2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πορτοκαλάδα με ανθρακικό.Θα γίνουν πιο αφράτα.
  3. Επειδή τα φλιτζάνια διαφέρουν,ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.