Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 10 ντομάτες ώριμες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 καρότο μέτριο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 5-6 φύλλα βασιλικό 
  • αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Δημιουργία

  • Παίρνουμε τις ντομάτες και τους κόβουμε ίσα ίσα το κάτω μέρος,να φανεί η σάρκα.Τις τρίβουμε στον τρίφτη από την πλευρά που τις κόψαμε.
  • Αλέθουμε στο μπλέντερ το σκόρδο,το κρεμμύδι,το σέλερι και το καρότο.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά,να κάψει το λάδι.Προσθέτουμε τα αλεσμένα υλικά μας και τσιγαρίζουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον πελτέ,το αλάτι,το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  • Μόλις διαλυθεί ο πελτές ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το βασιλικό.
  • Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε να σιγοβράζει.Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας πιάσει.
  • Η σάλτσα μας είναι έτοιμη όταν δεν θα έχει στην επιφάνεια πολλά υγρά και είναι πηχτή.

Tips

  1. Αν τρίψετε τις ντομάτες κόβοντας τες με τον παραπάνω τρόπο,θα σας μείνει μόνο η φλούδα και θα έχετε χρησιμοποιήσει όλη τη σάρκα.Τη φλούδα καλό θα ήταν να μην τη βάζουμε στη σάλτσα.
  2. Αυτή η συνταγή είναι μια βάση.Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα μακαρόνια μας με αυτή,να τη βάλουμε σε πίτσα ή σε μπρουσκέτες.