Υλικά
- 10 ντομάτες ώριμες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 καρότο μέτριο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 5-6 φύλλα βασιλικό
- αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Δημιουργία
- Παίρνουμε τις ντομάτες και τους κόβουμε ίσα ίσα το κάτω μέρος,να φανεί η σάρκα.Τις τρίβουμε στον τρίφτη από την πλευρά που τις κόψαμε.
- Αλέθουμε στο μπλέντερ το σκόρδο,το κρεμμύδι,το σέλερι και το καρότο.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά,να κάψει το λάδι.Προσθέτουμε τα αλεσμένα υλικά μας και τσιγαρίζουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον πελτέ,το αλάτι,το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Μόλις διαλυθεί ο πελτές ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το βασιλικό.
- Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε να σιγοβράζει.Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας πιάσει.
- Η σάλτσα μας είναι έτοιμη όταν δεν θα έχει στην επιφάνεια πολλά υγρά και είναι πηχτή.
Tips
- Αν τρίψετε τις ντομάτες κόβοντας τες με τον παραπάνω τρόπο,θα σας μείνει μόνο η φλούδα και θα έχετε χρησιμοποιήσει όλη τη σάρκα.Τη φλούδα καλό θα ήταν να μην τη βάζουμε στη σάλτσα.
- Αυτή η συνταγή είναι μια βάση.Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα μακαρόνια μας με αυτή,να τη βάλουμε σε πίτσα ή σε μπρουσκέτες.