Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Fudge λευκής σοκολάτας με μπισκότα Oreo

Υλικά


  • 400 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 10-15 μπισκότα Oreo 

Δημιουργία

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν,ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Όταν λιώσουν προσθέτουμε το ζαχαρούχο,ανακατεύουμε και κατεβάζουμε απ'τη φωτιά.
  • Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι μας σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει ομοιόμορφα παντού.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Μόλις παγώσει κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.

Tips

  1. Πρέπει όλη τη διαδικασία να την κάνουμε σε χαμηλή φωτιά γιατί η λευκή σοκολάτα καίγεται πολύ εύκολα.
  2. Αν προσθέσουμε περισσότερο ζαχαρούχο θα γίνει πιο μαλακό το αποτέλεσμα.
  3. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια μπισκότα μας αρέσουν.
  4. Προσθέτουμε περισσότερα μπισκότα να γίνει πιο τραγανό το fudge.