Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 ml γάλα
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 5-6 μπισκότα Oreo
Δημιουργία
- Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί να λιώσει και σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το γάλα.
- Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και ενσωματώνουμε το ζεστό γάλα στη λιωμένη κουβερτούρα σιγά σιγά ανακατεύοντας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να γίνουν ελαφριά σαντιγί.
- Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στη σαντιγί σε 2-3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά και με κυκλικές κινήσεις.
- Τρίβουμε τα Oreo σε ένα μούλτι ή τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας.
- Σε ένα ποτήρι ή σε ένα μπολ βάζουμε 1-2 κουταλιές μπισκότο και από πάνω συμπληρώνουμε με τη μούς σοκολάτας.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η μούς.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά περίπου.
Tips
- Η σταδιακή προσθήκη της σοκολάτας και το απαλό ανακάτεμα με τη σαντιγί βοηθάει στο να διατηρήσει η μούς τον αέρα της και να παραμείνει απαλή.
- Αν θέλουμε μπορούμε να ανακατέψουμε τη μούς με τα μπισκότα και να μην τα βάλουμε ως βάση.