Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μπιφτέκια ζουμερά

Υλικά

  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. ψωμί(μόνο ψίχα)
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ροδέλες ντομάτας

Δημιουργία

  • Αλέθουμε με το μπλέντερ μας το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας.
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά.Πλάθουμε πολύ καλά για να αφρατέψει το μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
  • Λίγο πριν γίνουν βάζουμε από 1 ροδέλα ντομάτα σε κάθε μπιφτέκι.  

Tips

  1. Άν ο κιμάς μας φανεί σφιχτός στο πλάσιμο προσθέτουμε λίγο νερό.