Υλικά
- 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 αυγά
- 200 γρ. ψωμί(μόνο ψίχα)
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ροδέλες ντομάτας
Δημιουργία
- Αλέθουμε με το μπλέντερ μας το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά.Πλάθουμε πολύ καλά για να αφρατέψει το μείγμα.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
- Λίγο πριν γίνουν βάζουμε από 1 ροδέλα ντομάτα σε κάθε μπιφτέκι.
Tips
- Άν ο κιμάς μας φανεί σφιχτός στο πλάσιμο προσθέτουμε λίγο νερό.