Υλικά(για 4 μερίδες)
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 4-8 φέτες προσούτο
- 8 φύλλα βασιλικό
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 100 γρ. γκούντα τριμμένο
- λίγη γκοργκοντζόλα ή blue cheese
- κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλουμινόχαρτο
- 500 γρ. πέννες
Δημιουργία
- Ζητάμε απ' το χασάπη μας να μας καθαρίσει τα φιλέτα κοτόπουλο,να μας τα ανοίξει σε σχήμα καρδιάς και να μας τα χτυπήσει να μην είναι χοντρά.
- Κόβουμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτο.Το κάθε φύλλο πρέπει να είναι μεγαλύτερο απ' τα φιλέτα μας περίπου 2 δάχτυλα.Τοποθετούμε τα φιλέτα στα φύλλα και αλατοπιπερώνουμε.Πάνω στο καθένα βάζουμε 2 φύλλα βασιλικό,1 ή 2 φέτες προσούτο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.Κλείνουμε σε ρολάκια τα φύλλα με τα φιλέτα κοτόπουλο απ'τη μεγαλύτερη πλευρά τους.Στα πλάγια κλείνουμε το αλουμινόχαρτο στρίβοντας τις άκρες σαν περιτύλιγμα καραμέλας.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό.Απ' τη στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει μετράμε 10-15 λεπτά και τα βγάζουμε απ' το νερό.Συμπληρώνουμε νερό στην κατσαρόλα και αλατίζουμε.
- Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία στην ίδια κατσαρόλα.Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε.
- Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,την υπόλοιπη παρμεζάνα,το πεκορίνο,το γκούντα και τη γκοργκοντζόλα.
- Ξετυλίγουμε τα ρολά μας και τα κόβουμε σε 4 ροδέλες.Τα προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να πάρει μια βράση και να αρχίσει να δένει.
- Όταν δέσει κατεβάζουμε απ' τη φωτιά κι αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλο στα πιάτα που θα σερβίρουμε.
- Ανακατεύουμε τις πέννες μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μας.Δοκιμάζουμε στο αλάτι και στο πιπέρι και σερβίρουμε στα πιάτα με το κοτόπουλο.
- Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι από πάνω και απολαμβάνουμε.
Tips
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε τυριά μας αρέσουν.
- Αν οι πέννες με τη σάλτσα σας φανούν στεγνές,προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα.
- Χρησιμοποιούμε ζυμαρικά της αρεσκείας μας.Ριγκατόνι,φαρφάλες,ταλιατέλες,σπαγγέτι κτλ.
- Αν τα ρολά κοτόπουλο είναι πολύ χοντρά,τα βράζουμε λίγο παραπάνω.