Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ρολάκια κοτόπουλου με πέννες και κρέμα 4 τυριά

Υλικά(για 4 μερίδες)


  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 4-8 φέτες προσούτο
  • 8 φύλλα βασιλικό
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένο
  • λίγη γκοργκοντζόλα ή blue cheese
  • κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλουμινόχαρτο
  • 500 γρ. πέννες

Δημιουργία


  • Ζητάμε απ' το χασάπη μας να μας καθαρίσει τα φιλέτα κοτόπουλο,να μας τα ανοίξει σε σχήμα καρδιάς και να μας τα χτυπήσει να μην είναι χοντρά.
  • Κόβουμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτο.Το κάθε φύλλο πρέπει να είναι μεγαλύτερο απ' τα φιλέτα μας περίπου 2 δάχτυλα.Τοποθετούμε τα φιλέτα στα φύλλα και αλατοπιπερώνουμε.Πάνω στο καθένα βάζουμε 2 φύλλα βασιλικό,1 ή 2 φέτες προσούτο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.Κλείνουμε σε ρολάκια τα φύλλα με τα φιλέτα κοτόπουλο απ'τη μεγαλύτερη πλευρά τους.Στα πλάγια κλείνουμε το αλουμινόχαρτο στρίβοντας τις άκρες σαν περιτύλιγμα καραμέλας.
  • Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό.Απ' τη στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει μετράμε 10-15 λεπτά και τα βγάζουμε απ' το νερό.Συμπληρώνουμε νερό στην κατσαρόλα και αλατίζουμε.
  • Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία στην ίδια κατσαρόλα.Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε.
  • Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,την υπόλοιπη παρμεζάνα,το πεκορίνο,το γκούντα και τη γκοργκοντζόλα.
  • Ξετυλίγουμε τα ρολά μας και τα κόβουμε σε 4 ροδέλες.Τα προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να πάρει μια βράση και να αρχίσει να δένει.
  • Όταν δέσει κατεβάζουμε απ' τη φωτιά κι αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλο στα πιάτα που θα σερβίρουμε.
  • Ανακατεύουμε τις πέννες μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μας.Δοκιμάζουμε στο αλάτι και στο πιπέρι και σερβίρουμε στα πιάτα με το κοτόπουλο.
  • Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι από πάνω και απολαμβάνουμε. 

Tips

  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε τυριά μας αρέσουν.
  2. Αν οι πέννες με τη σάλτσα σας φανούν στεγνές,προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα. 
  3. Χρησιμοποιούμε ζυμαρικά της αρεσκείας μας.Ριγκατόνι,φαρφάλες,ταλιατέλες,σπαγγέτι κτλ.
  4. Αν τα ρολά κοτόπουλο είναι πολύ χοντρά,τα βράζουμε λίγο παραπάνω.