Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Μαμαλίγκα(ή Κουρκουτό) με Κίτρινη Κολοκύθα

Υλικά

  • 1200 γρ. κολοκύθα κίτρινη χοντροτριμμένη
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(όσο πάρει)
  • 2 αυγά(προαιρετικά)
  • 250 γρ. φέτα τρίμμα
  • 3 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες μπούκοβο
  • μπόλικο φρέσκο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα  

Δημιουργία

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα με το αλάτι,το μπούκοβο και το φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε μισή ώρα να αρωματιστεί η κολοκύθα και να βγάλει τα υγρά της.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά,τη φέτα και το λάδι κι ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Άν η κολοκύθα είναι ώριμη θα έχει αρκετά υγρά.Άν είναι άγουρη  προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  • Αλείφουμε με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο ένα ταψί.Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε με τα χέρια μας να είναι ομοιόμορφο παντού.
  • Δεν πρέπει να είναι πολύ παχύ για να γίνει τραγανή.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
  • Ρίχνουμε λίγο λάδι και πάνω στο μείγμα μας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.Περίπου 45' με 1 ώρα.

Tips

  1. Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα είδη τυριού.Θα πρέπει να επιλέξουμε αλμυρά τυριά όμως γιατί η κολοκύθα είναι γλυκιά.
  2. Ζητήστε απ' το σούπερ μάρκετ να σας δώσουν τρίμματα φέτας.Κοστίζουν λιγότερο.
  3. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με κολοκυθάκια.
  4. Άν θέλουμε να μην είναι πικάντικη δεν προσθέτουμε το μπούκοβο.