Υλικά
- 1200 γρ. κολοκύθα κίτρινη χοντροτριμμένη
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(όσο πάρει)
- 2 αυγά(προαιρετικά)
- 250 γρ. φέτα τρίμμα
- 3 πρέζες αλάτι
- 2 πρέζες μπούκοβο
- μπόλικο φρέσκο πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα
Δημιουργία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα με το αλάτι,το μπούκοβο και το φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε μισή ώρα να αρωματιστεί η κολοκύθα και να βγάλει τα υγρά της.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά,τη φέτα και το λάδι κι ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
- Άν η κολοκύθα είναι ώριμη θα έχει αρκετά υγρά.Άν είναι άγουρη προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
- Αλείφουμε με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο ένα ταψί.Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε με τα χέρια μας να είναι ομοιόμορφο παντού.
- Δεν πρέπει να είναι πολύ παχύ για να γίνει τραγανή.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι και πάνω στο μείγμα μας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.Περίπου 45' με 1 ώρα.
Tips
- Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα είδη τυριού.Θα πρέπει να επιλέξουμε αλμυρά τυριά όμως γιατί η κολοκύθα είναι γλυκιά.
- Ζητήστε απ' το σούπερ μάρκετ να σας δώσουν τρίμματα φέτας.Κοστίζουν λιγότερο.
- Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με κολοκυθάκια.
- Άν θέλουμε να μην είναι πικάντικη δεν προσθέτουμε το μπούκοβο.