Πέννες με κοτόπουλο και μανιτάρια portobello
Υλικά(για 4 μερίδες περίπου)
- 1 πακέτο πέννες
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 4 μανιτάρια portobello
- Ντοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Παρμεζάνα
Δημιουργία
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες,τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε με άφθονο νερό.
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο και τα μανιτάρια σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια.
- Τρίβουμε στον τρίφτη το σκόρδο και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
- Τέλος με ένα πατατοκαθαριστή βγάζουμε φλίδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα.
- Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλιά γεμάτη βούτυρο.
- Μόλις κάψουν ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε πολύ καλά να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν κι αυτά και στη συνέχεια το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να βγουν τα αρώματα του.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα μας προσθέτουμε τις πέννες που είχαμε βράσει προηγουμένως και κατεβάζουμε απ' τη φωτιά. Έτσι θα παραμείνει η σάλτσα μας ζουμερή και δεν θα παραβράσουν τα ζυμαρικά μας.
- Σερβίρουμε σε πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με τις φλίδες παρμεζάνας και μπόλικο φρέσκο πιπέρι τριμμένο.
Tips
- Αν θέλετε μπορείτε να τρίψετε την παρμεζάνα αντί να την κάνετε φλίδες.
- Άν κόψουμε χοντρά κομμάτια το κοτόπουλο το σοτάρουμε λίγη περισσότερη ώρα.
- Χρησιμοποιήστε όποια ποικιλία μανιταριών σας αρέσει περισσότερο.
- Η ποιότητα του κρασιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη γεύση.Ποτέ μην χρησιμοποιείτε στο φαγητό ένα κρασί που δεν σας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου